Kocsis Máté: Az EU nem tudja kezelni a migrációs válságot

2023. november 11. 18:05

„Bizonyítsuk be, hogy nemzeti politikával is lehet választást nyerni” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

2023. november 11. 18:05
KOCSIS M·tÈ

Szombaton tartották Székesfehérváron a Fidelitas XX. kongresszusát, melyen Kocsi Máté mellett Menczer Tamás, Varga Judit, Bóka János, Gál Kinga, Nagy István és Cser-Palkovics András is beszédet mondott.

„Az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampányában megjelenő témák az EP-voksolás irányába fognak gravitálni” – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidelitas kongresszusán. Hozzátette: kisebb a jelentősége, hogy mi fog történni, inkább az a fontos, hogy mi történt Európában. Az uniós problémák kapcsán elmondta, hogy a brüsszeli elitnek volt egy rossz járványkezelése. Továbbá leszögezte, hogy az EU nem tudja kezelni a migrációs válságot. Az orosz-ukrán háborúról kapcsán ismertette: Brüsszel a kezdetektől a fegyverszállítások mellett vannak, míg az elhibázott szankciók válságba sodorták a kontinenst.

A tét azért is nagy, mert minden olyan európai támadás, amit a mi politikai közösségünk elszenvedett, az egy megfontolásból akadt: a velünk szemben állók azt akarják bebizonyítani, hogy aki nem föderalista, azt tönkre fogják tenni. Bizonyítsuk be, hogy nemzeti politikával is lehet választást nyerni”

– fogalmazott Kocsis Máté a jövő évi EP-választásokról.

Uniós források

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a kongresszuson elmondta: mi csak magyarként lehetünk európaiak, ez a küldetésünk. A tárcavezető leszögezte, hogy mi akarjuk eldönteni, hogy békében vagy háborúban akarunk élni. 

Továbbá rögzítette, hogy az EU-nak oda kell adnia a hazánknak járó forrásokat.

A magyar emberek támogatását az európai parlamenti választásokon is meg kell szereznünk – nyomatékosította Bóka János, majd arra kérte a Fidelitas tagjait, hogy az eddig tapasztalt elhivatottsággal képviseljék a magyar érdeket.

Történelme legnagyobb válságát éli át Európa. Mi ezt már évekkel ezelőtt éreztük, de most már Brüsszel is érzi – húzta alá Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának az elnöke. Jelezte, hogy 

a globalista, értékvesztett liberális korszellemben könnyű elhinni, hogy nincs szükség a hagyományos családokra és az ezerféle gender tesz minket különlegessé.

„Nekünk, keresztény-konzervatív embereknek az a hite, hogy az élet több, puszta létezésnél. Ha elhisszük a liberálisoknak, hogy az élet nagy kérdéseire nem vagyunk hatással, akkor olyanok leszünk, mint ők”

– fogalmazott Varga Judit. Hozzátette: a magyarok ezer éve őrzik és védik Európát.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 11. 21:51
Az EU remekül kezeli a migrációs válságot, hiszen milliószámra sikerült az EU-ba idegen lakosságot telepítenie a bennszülöttek helyére és az ő pénzükből és mégsem lett lázadás az EU betelepítő, lakosságcserélő politikája ellen. Pedig még a terroristák is jöhetnek. Szóval terv szerint zajlik tovább a migráltatás, komoly ellenállást az európaiak nem fejtenek ki.
Akitlosz
2023. november 11. 21:48
Az EU szintjén lényegtelen a Fidesz EP választási eredménye. Nem a Fidesz képviselők szavazatán múlik akármi sem az EU-ban.
Tommaso
2023. november 11. 20:52
Az EU nem tudja kezelni a migrációs válságot, Orbán sem, de ő csak most gyorsitotta fel a migránsok beengedését. Hol vannak, kérdi Orbán fő seggnyalója, aki oly mélyen van a seggében, hogy nem lát tisztán. Nem látja, sem a 40.000, szlovák határig eljutottat, sem a többszázezer fajtaidegent, akiket mint vendégmigráns telepit a magyarok nyakára.
letsgobrandon-2
2023. november 11. 20:17
óóóó, dehogynem ... szét akarja teríteni a saját szarát mindenhová
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!