Alapjogkért: Gyurcsány régóta nem titkolja, hogy Európai Egyesült Államokat akar

2023. szeptember 25. 18:36

Ezzel szemben „Orbán Viktor mai beszédében is kifejtette, hogy a nemzeti kabinet erre nem hajlandó, s mint tudjuk a Fidesz és a KDNP egy szuverenitást védő törvény elfogadására készül”.

2023. szeptember 25. 18:36
null

Hétfőn Orbán Viktor beszédével elkezdődött a parlament őszi ülésszaka. A kormányfői expozéra sorra reagáltak az ellenzéki frakcióvezetők, köztük Gyurcsány Ferenc.

A legújabb Orbán-Gyurcsány vitáról az Alapjogokért Központ elemzésében azt írta: két időszak, annak vezéregyéniségei és az ő érvkészletük feszült egymásnak.

„Orbán Viktor beszédében három, a magyar emberek akaratán alapuló döntéshozatalt veszélyeztető ellenlábast azonosított: a Soros-birodalmat, a brüsszeli bürokratákat és az amerikai demokratákat. Utóbbiaknak mára teljesen nyilvánvalóvá vált törekvése az, hogy Magyarországot az emberek túlnyomó többségének akarata ellenére közelebb sodorják a háborúhoz, rábírják a fegyverek küldésére és a katonai műveletek anyagi támogatására is. Ennek a nyomásgyakorlásnak a részleteire mind tágabb rálátásunk nyílik a guruló dollárok néven elhíresült botrány kapcsán. A Biden-adminisztráció nem szövetségesként kezeli hazánkat, hiszen háborúpárti bábkormányt helyezett volna annak élére” – írja az AK.

Szerintük Brüsszel és a Soros-birodalom vállt vállnak vetve támadja Magyarországot a migráció és a genderőrület feltartóztatásáért tett erőfeszítései miatt. Gyurcsány Ferenc és az általa uralt baloldal ebben a tekintetben is kiszolgálja a nemzetközi balliberális mainstreamet, és a határ védelme helyett máig a befogadás pártján áll, ahogy a gyermekek óvása helyett teret nyitna a szexualitással kapcsolatos legújabb tébolyult ideológiák iskolai megjelenítésének is. A jelenlegi kormány ezzel szemben szigorítani kívánja a határvédelmet és a gyermekvédelmi szabályozást is, ami mögött ott áll a választók egy-egy népszavazáson kifejezett akarata. Gyurcsány régóta nem titkolja, hogy Európai Egyesült Államokat akar, így az önálló külpolitika teljes feladásának brüsszeli parancsa hallatán is összecsapná a bokáját, míg Orbán Viktor mai beszédében is kifejtette, hogy a nemzeti kabinet erre nem hajlandó, s mint tudjuk a Fidesz és a KDNP egy szuverenitást védő törvény elfogadására készül.

A magyar emberek a jövő évi választások előtt ismét két alternatívával állnak szemben. A kérdés az, hogy az ország érdekeinek első helyre tétele helyett vissza akarnak-e térni abba a korszakba, amikor a nemzetközi liberális trendek minden egyénieskedést felülírtak – zárul az Alapjogokért Központ összefoglalója.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 26. 15:31
Ferinek legutóbb, amikor saját gondolata volt, abba majdnem belebukott az ország. Azóta nem kísérletezik ilyennel, hanem az asszonyra bízná a dolgot, aki számára a hatalomgyakorlás provinicális fajtája a családi örökség: nem kell gondolkodni, csak végrehajtani azt, amit a távoli nagyvárosból utasítanak. Akinem meg nem tetszik, annak szét kell verni a fejét. Egy ilyen elmét a szabadsággal megzavarni nem lehet.
Kamcsatka5
2023. szeptember 26. 13:28
csótány! A kurva anyádat, neked, a plovdivi lamantinnak, a Fuggerék szarosgyurijának, a Fuggerék szarossanyijának, meg a küldetéses belgáknak!
Palatin
2023. szeptember 25. 22:29
Gyurcsány gyermekkori álma, hogy gyalázatos karrierjét a unió budapesti helytartójaként szeretné csúcsra futtatni. De majd mi megfuttatjuk. Máshova. Gyurcsány és Dobrev esténként egymás nyakába borulva, az üres pálinkás üvegek között, ezt dudorásszák: Mi nyugatos Magyarországot akarunk, Ezért ott minden tököt megvakarunk, Riszáljuk Verhofstadtnak buján farunk, Ha így folytatjuk lesz egy szép nyarunk. Magyarok érdekeire nagy ívban szarunk, Tudjuk, voksaikban soha nem bízhatunk, Brüsszelben ezért sündörgünk, kavarunk, Ott lesz majd Daniel, kire rácuppanunk.
Kamcsatka5
2023. szeptember 25. 20:59
Ez a csótány egy barom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!