Nyíltan cigányozta a Jobbik ceglédi elnöke Koncz Zsófiát

2020. október 13. 08:37

„Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást” – írta a néppártosodó Jobbik ceglédi elnöke.

2020. október 13. 08:37

A Mandiner helyi forrásai megerősítették azt, amit a minap Petri Ádám már leírt: a Jobbik a kampányban is végig cigányozta a Fidesz jelöltjét a személyes választói találkozások alkalmával. A PestiSárcok szúrta ki, hogy Horváth Gábor, a Jobbik ceglédi elnöke a borsodi bukta után közösségi oldalán keveredett irodalmi stílusúnak aligha mondható párbeszédbe a Nagykőrös Info nevű Facebook-oldal moderátorával. 

Horváth Gábor azt írta: „mától Borsod Washington mellé zárkózik olasz trikolórban. Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki honnan jött, úgy kapja a támogatást”.

Ez teljesen egyértelmű célzás volt Koncz Zsófiára, hiszen róla köztudott, hogy 2017-től Magyarország washingtoni nagykövetségén dolgozott külpolitikai munkatársként. A második mondat pedig az elsőhöz kapcsolódva félreérthetetlen utalás arra, hogy a jobbikos politikus cigánynak tartja Koncz Zsófiát, aki csak a származása miatt, a cigányok segítségével győzhetett.

A ceglédi Jobbik-elnök pár órával később egy külön bejegyzést is szentelt a szerencsi buktának. Ebben gyakorlatilag megismételte rasszista téziseit: vagyis, hogy magyar ember csak akkor szavazott a Fideszre, ha a NER haszonélvezője. A többi támogató zöme pedig nyilván cigány volt. Tehát a Fidesz az a cigányok pártja – szűrhető le a következtetés a Jobbik fajelméletet hirdető politikusának szavaiból.

(Képek forrása: PestiSrácok.hu)

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 13. 18:54
Egy alapos általános összefoglaló a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
duzur
2020. október 13. 18:48
Fogalmam nincs ki cigány, ki nem. De nem is érdekel. Azt tudom, hogy külön tiszteletet érdemel mindenki akinek sikerül, nehéz gyerekkor dacára, értelmes életet építeni. Szomorú minden diszkrimináló megjegyzés. Senki nem tehet arról, hova születik.
CirmoS
2020. október 13. 15:08
A Jobbik őrjöng!!...... Szuper!! Amúgy meg nincs új a nap alatt, a ballib csőcselék úgy van a dologgal, hogy van a JÓ cigány, amelyik a ballib söpredékre szavaz, egyébként krumpliért, lejárt szavatosságú konzervért stb..! Meg van a ROSSZ cigány, akit amúgy csak a (ballib jobbik) tart totál hülyének, de nem azok!! Ezért szavaznak a Fideszre! Ez a valóság!! Meg az, hogy vasárnap szépen el lett picsázva az ócska csürhe összefosás!! Teljesen megérdemelten!!!
BőröndÖdön
2020. október 13. 14:31
Miért,nem az ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!