A Bayern nyerte a Szuperkupát, az edző szerint a futballnak jót tesznek a szurkolók

2020. szeptember 25. 06:47

A Puskás Arénába rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett térhettek vissza a szurkolók.

2020. szeptember 25. 06:47
null

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában.

A spanyolok a 13. percben Lucas Ocampos büntetőjével szereztek vezetést, a nagy fölényben futballozó bajorok pedig a 34. percben Leon Goretzka révén egyenlítettek. A német sztárcsapat ugyan uralta az összecsapást, de legfőképpen Manuel Neuernek köszönhette, hogy eljutott a hosszabbításig, amely során ugyancsak ziccert hárított a kapus. A trófea sorsát a 104. percben éppen egy spanyol, a világ- és Európa-bajnok Javi Martínez döntötte el. A Bayern története során második alkalommal hódította el a trófeát.    A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első olyan mérkőzés az európai szövetség (UEFA) égisze alatt, amelyet nézők előtt rendeztek meg. A Puskás Arénába rendkívül szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett térhettek vissza a szurkolók.

 

Hans-Dieter Flick, a Bayern München vezetőedzője szerint a futballnak jót tesznek a szurkolók, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben továbbra is nagyon óvatosnak kell lenni. A Bajnokok Ligájában címvédő münchenieket irányító tréner a Sevilla legyőzését követően elmondta, csapata még csak egy találkozót játszott a Bundesligában és ugyan azon 8-0-ra diadalmaskodott a Schalke 04 felett, a rövid nyári szabadságuk után a játékosok még nem igazán érezték a ritmust és többen elfáradtak a találkozó végére.    Hozzátette, a Sevilla egy kiváló edző által irányított, technikailag rendkívül jól képzett csapat, így különösen nagy fegyvertény, hogy egygólos hátrányból is sikerült a kezükbe venni az irányítást.   

Flick külön kiemelte Manuel Neuer teljesítményét,

aki ezen az estén újra bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa, hiszen kulcsszituációkban mutatott be bravúros védéseket.A szakembert az online sajtótájékoztatón többen is kérdezték a győztes gólt szerző világ- és Európa-bajnok Javi Martínezről, aki sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy az utolsó mérkőzését játszotta a bajor klub színeiben. Elmondta, remek mentalitású futballista, aki nemcsak a védekezésben, hanem támadásban is rendkívül hasznos, amit ezúttal is bizonyított, a jövőjéről viszont nem kívánt nyilatkozni.   

Julen Lopetegui, a Sevilla vezetőedzője úgy fogalmazott, természetesen mindig rossz elbukni egy döntőt, különösképpen ha az hosszabbításban történik, ugyanakkor rendkívül büszke tanítványaira, hiszen hosszabbításra késztették a Bayern Münchent, ami a Bajnokok Ligájában egyetlen csapatnak sem sikerült. A spanyol szakember hozzátette, megvoltak a lehetőségeik, de nem tudtak élni vele, ugyanis a németek kapujában Manuel Neuer személyében a világ legjobb hálóőre állt. Megjegyezte, tisztában voltak azzal, hogy a hosszabbításban nehéz dolguk lesz, mivel rengeteget futottak a rendes játékidőben tanítványai, ráadásul jó ideje nem játszottak tétmérkőzést.   

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. szeptember 25. 09:21
Szuper meccs volt, és bebizonyosodott, hogy a foci az egyik legdemokratikusabb sport, mert egyáltalán nem biztos, hogy leggazdagabb csapat nyer. A közönség nagyon szuper volt, vigyáztak egymásra, és szépen drukkoltak. Sokkal nagyszerűbbek voltak mint a gyűlölködő tüntetők akik a gyűlöletükben nem látnak és nem tudják kontrolálni magukat és egymás között terjesztik a vírust, csupa "egymás iránti szeretetből" ami a közös gyűlöletük hozza össze...
zakar zoltán béla
2020. szeptember 25. 08:48
Egy valódi futballt játszó csapat nyert! Remek csapat!
még fokozza
2020. szeptember 25. 08:32
Sok idős fog meghalni az erejükkel nem bíró, eszement focisták miatt.
rongilas
2020. szeptember 25. 08:32
Én annak örülök, hogy jó meccs volt. Neuer kapusként bemutatta azt,amit a mi kapusainknak is kellene tudni: ötösön belül ő az úr...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!