A választásokra várnak az energiacégek

2014. február 17. 11:42

Nem valószínű, hogy újabb áram- vagy gázszolgáltató kerül állami kézbe a választásokig, a cégek ugyanis igyekeznek a voksolásig húzni az időt a tárgyalásokon.

2014. február 17. 11:42

A Népszava értesülései szerint húzzák az időt a kormánnyal való tárgyalásokon a Magyarországon működő nemzetközi energetikai társaságok, így nem valószínű, hogy a választásokig megállapodás születik újabb áram- vagy gáztársaság állami kézbe vételéről.

Mint ismert, a fejlesztési miniszter decemberben beszélt arról, hogy több társasággal –értesülések szerint az E.ON-nal, az RWE-vel és az ENI-vel – is tárgyalnak magyarországi leányvállalataik megvásárlásáról. A lap emlékeztet: ugyan korábban is csak utólag értesült a közvélemény az üzletekről, most azonban egyáltalán nem látszódik a tárgyalások eredménye, a cégek pedig nem is akarnak megállapodni a választásokig, csak utána döntenek majd arról, mi legyen leányvállalataikkal.

A Népszava szerint a kormány elsősorban elektromos és földház hálózatokat birtokló cégeket akar vásárolni, noha a kabinet intézkedései következtében ezek a cégek értéktelenedtek el leginkább az utóbbi időben.

A lap arról is írt, hogy az újabb gázárcsökkentés vesztese az állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gázkereskedelmi cége lehet.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2014. február 17. 13:30
..."a cégek pedig nem is akarnak megállapodni a választásokig, csak utána döntenek majd arról, mi legyen leányvállalataikkal." "Mindenki" tudja, hogy az energiaszolgáltatás veszteséges. Ezek meg még húzzák-halasztják az eladást? Nagyobb kárt akarnak maguknak okozni?
Berecskereki
2014. február 17. 13:08
"a kormány elsősorban elektromos és földház hálózatokat birtokló" földház????? E meg mi a fránya? Elfoglalták a pirézek a médiát?
Nomine
2014. február 17. 13:06
mégis miben bíznak ezek? az összecsinálásban?
kizökkentidő
2014. február 17. 12:31
A suez nevű tróger szolgáltatót kellene kisöpörni az országból (felénk a vizet és a gázt szolgáltatják). Ez egy maffia cég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!